Clubul Central de Șah va participa la Festivalul "Ziua Copilului"

Sâmbătă 1 Iunie se va desfășura FESTIVALUL MULTI-SPORTIV  "ZIUA COPILULUI". Evenimentul este organizat de AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU SPORT  în parteneriat cu federațiile sportive naționale și va avea loc la stadionul "Arcul de Triumf" între orele 10.00-14.00. Mulțumim Federației Române de Șah pentru invitația de a ne alătura  acestui eveniment.

sport.gov.ro/noutati/ziua-copilului-la-stadionul-arcul-de-triumf-un-eveniment-vibrant-si-plin-de-emotie-dedicat-celor-mici/ 

sport.gov.ro/noutati/regulament-participare-eveniment-1-iunie-ziua-copilului-la-stadionul-arcul/ 

Medalie de bronz pentru Andrei Negrean la CM de blitz O12

Campionatele Mondiale de Șah Rapid și Blitz pentru cadeți, desfășurate în perioada 25-28 aprilie la Durres (Albania), au adus Clubului Central de Șah București o medalie de bronz la categoria O12 Blitz prin Andrei Negrean și un onorant loc 7 prin Matei Zlate-Ion. La concursul de blitz O12 au participat 84 de sportivi din 27 de țări.

https://chess-results.com/tnr926201.aspx?lan=1&art=1&rd=11&flag=30


7 medalii obținute de Clubul Central de Șah la Campionatul Național pentru copii și juniori desfășurat la Eforie Nord!

Campionatele Naționale de Șah pentru copii și juniori s-au încheiat duminică 21 aprilie 2024 la Eforie Nord. Sportivii Clubului Central de Șah au obținut 7 medalii, dintre care 5 de aur.  Negrean Andrei a concurat la categoria O12 și a obținut 4 medalii, la toate probele la care a participat: aur la șah clasic cu scorul de 9 puncte din 9 partide (singurul scor de 100% din competiția de șah clasic), aur la șah rapid, argint la blitz și bronz la dezlegări. Ceilalti medaliați de "aur" au fost Maria Fileru la blitz F18, Matei Zlate-Ion la blitz O12 (cu 8,5p/9) și Dragoș-Andrei Antonică la dezlegări O20. Maria Fileru a fost aproape de podium la șah clasic și șah rapid (locul 4 la ambele secțiuni), la fel Dragoș-Andrei Antonică (locul 4 la șah clasic și locul 5 la blitz) și Cristi-Iulian Coca (locul 6 la blitz),  toți aflându-se la egalitate cu locul 3. 

Felicitări sportivilor medaliați si celorlalti sportivi participanți: Andrei Matei-Cătrună, Sofia-Ioana Borisov, Alexandra Paraschiv, Cristi-Iulian Coca și Matei-Ștefan Capragiu!


Echipa de senioare a Clubului Central de Șah este CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ!

Campionatele Naționale de Șah Rapid și Blitz pentru senioare s-au încheiat ieri, la Snagov. Echipa Clubului Central de Șah (MMI Sabina Franscesca Foișor, MMI Elena Luminta Cosma, Andreea Năstase și Alessia Ciolacu) a dominat cele două concursuri.


Mulțumim fetelor și celor 2 antrenori (MMI Elena Lumința Cosma și MI Ionuț Cosma)!


https://chess-results.com/tnr563312.aspx?lan=27&art=0

https://chess-results.com/tnr565319.aspx?lan=27

ALESSIA CIOLACU - CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ DE SENIOARE 2021

În perioada 18 - 25 aprilie 2021 s-a desfășurat, la Iași, Campionatul Național Individual de Senioare. Sportiva Alessia Ciolacu a câștigat medalia de aur și titlul de campioană națională cu 7,5 puncte din 9. Pe podium au mai urcat  MMI Corina Peptan (CSM București) și MMI Mihaela Sandu (CSMedicina Timișoara). Vezi rezultate 

ANDREI NEGREAN - Numărul 1 mondial, în lista ELO de la 1 aprilie 2021, a juniorilor U9

FIDE a publicat lista ELO la 1 aprilie și sportivul Clubului Central de Șah, Andrei Negrean, este numărul 1, cu 1904 puncte. Calificarea în Finala Campionatului Național Individual de Seniori, la nici 9 ani împliniți, a confirmat valoarea sa.  Sperăm ca numărul 1 mondial să-l motiveze și să rămână numărul 1 mult timp de acum încolo!

Campionatele Naționale de Juniori

Campionatele Naţionale Individuale 2021 pentru juniori (grupele U14, U16, U18 și U20 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări vor avea loc la Ramada  Hotel din Mamaia. Competițiile se vor desfășura în perioada 6 - 15 aprilie 2021.

Descarcă invitația

Round Robin Tournaments "NIS 2021",  June 11th - 17th, Nis - Serbia 

Întânire de lucru cu Domnul  Ministru Carol Eduard Nowak 

Marți 23 februarie 2021 a avut loc la sediul MTS din strada Vasile Conta, nr. 16, Sala Nadia Comăneci, întâlnirea de lucru a domnului Ministru Carol Eduard Nowak cu directorii cluburilor din subordinea MTS.

Campionatele Naționale de Seniori (M+F)

Campionatele Naţionale Individuale Seniori 2021 (M+F) vor avea loc la  Hotel Moldova din Iași. Competiţiile se vor desfăşura în perioada 18 25 aprilie 2021.

Descarcă invitația

Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Campionatele Naţionale Individuale 2021 pentru copii (grupele U8, U10 și U12 ani) la şah clasic, șah rapid, blitz şi dezlegări vor avea loc la Rin Grand Hotel din București. Competiţiile se vor desfăşura în perioada 4 – 12 mai 2021 

Descarcă invitația

4 sportivi calificați în finala Campionatului Național Individual Masculin ediția 2021 din Semifinala de la București

În perioada 19 - 21.02.2021 s-a desfășurat la București, Semifinala Campionatului Național Individual Masculin. Au participat: Laurențiu Salcu, Anisia Spiridon, Andrei Negrean, Matei Capragiu și Andrei Matei - Cătrună. Primii 4 s-au calificat în Finală. 

Descarcă rezultate